Dragør Lokalarkiv
A-ZPrint sideMindre skriftStørre skriftKontaktIndexLæs op

En dragørbo med dæknavnet Malta

Schiønnemann


Eiler Schiønnemann kender mange i Dragør nok som byens havnefoged i årene fra 1959 til 1979. Hans historie går dog længere tilbage, og nu har hans søn, Nils Schiønnemann udgivet en bog med beretningen om sin fars lange og begivenhedsrige liv.

Eiler blev født i 1918 i Saxogade i København. Som ganske lille blev han adopteret af en familie fra Dragør, hvor han voksede op på hjørnet af Kirkevej og Vestgrønningen.

Straks efter konfirmationen kom han ud at sejle med et DFDS-skib og var senere på togt med skoleskibet ”Danmark”. En del af bogen handler om Eiler Schiønnemanns oplevelser under besættelsestiden, hvor han var en del af modstandsgruppen ”Holger Danske”. Her deltog han bl.a. i arbejdet med at sejle jødiske flygtninge til Sverige.

Tiden som havnefoged i Dragør var mindre dramatisk, men kunne dog godt byde på ubehagelige episoder. F.eks. da Schiønnemann blev smidt i havnen, da han ville opkræve havnepenge af en svensk lystsejler.

Nogle husker måske Eiler Schiønnemann som harmonikaspilleren, der ofte underholdt med musik på kajen i Dragør Havn. Derfor følger der en CD med en indspilning af ”Dragørvalsen” med, når man køber bogen. Bog og CD er udgivet privat og Dragør Lokalarkiv har fået et lille antal til salg for 250 kr. 


Schiønnemann
Eiler Schiønnemann, hans kone Ingeborg og fire dragørpiger ved det gamle havnekontor - det nuværende turistkontor.
Denne side er sidst opdateret: 23 | 11 | 2012
 
Søgning


Søg